TJ Jílové u Prahy - TJ Jiskra Zruč nad Sázavou

25.05.2016 21:45

Sobotní den se nesl v duchu nadšení. Nejdříve jsme obdivovali nové kurty, pak hru našich borců a u Pepíka jednu událost, ale k té se vrátíme.

 

K prvním zápasům nastoupili Přemek, Fanda a Kristýna. Přemek hrál na centrkurtu a za podpory diváků porazil soupeře 6:0, 6:4. Kristýna měla to potěšení nastoupit na novém kurtu (dvojce) a ani se moc nezpotila a soupeřku smetla 6:0,6:0. Jsme rádi, že se kurt stal vítězným hned od začátku. Na školním kurtu nastoupil Fanda a trochu si to protáhl.

 

Mezitím na centrkurt nastoupil Petr a na dvojku Kiky. Petr nastoupil do zápasu odhodlaně a vedl 2:0, ale pak se dostavila zřejmě noční únava a zejména kvalita soupeře. Petr po boji prohrál 2:6,2:6. Kiky konečně zabrala a svoji soupeřku za povolené podpory kapitána porazila 6:1,6:2 – jen tak dál. Stav po prvních singlech 3:1.

 

Ke svojí čtyřhře mohli nastoupit Kristýna a Eva , ženy hráli opět na dvojce. A Fanda stále hrál. První set vyhrál 6:2, druhý prohrál 2:6 a ve třetím prohrál 4:6. K jeho cti dnes nechal na hřišti úplně všechno a tak to má být. Výměny byly opravdu dlouhé. Kristýna s Evou dohrály současně s Fandou a svoje soupeřky porazily 6:2,6:2. Stav 4:2.

 

K vítězství tedy chyběl jeden bod a ten symbolicky mohl získat novopečený otec Pepíka Pepa. Pustil se do soupeře vší silou a v prvním setu vyhrál 6:2. Ve druhém setu ale soupeř oplatil stejnou mincí 2:6. Rozhodovat musel třetí set. V něm Pepa předvedl asi svůj nejlepší tenis a soupeře porazil 6:3. Jsme rádi, že se to povedlo právě jemu.

 

Ke čtyřhrám pak kluci nastoupili v osvědčených sestavách, i když se koketovalo s tím, že by za sebe někdo pustil náhradníka Míru. Vzhledem k tomu, že při rovnosti bodů nerozhodují vzájemné zápasy, ale skóre, neudělali jsme to.

 

Přemek s Pepou na centrkurtu předvedli v prvním setu něco úžasného. Do čeho „plácli“ to jim tam spadlo. Předváděli krásný tenis a soupeři nedovolili ani bod 6:0, ve druhém setu už to tak slavné nebylo. Soupeř se vzpamatoval a naše kluky porazil 3:6. Rozhodoval supertie-break. V něm naši kluci znovu potvrdili kvalitu a vyhráli ho jasně 10:6.

 

Petr s Fandou nastoupili na dvojce a prohráli první set v tie-breaku 6:7, ve druhém soupeři dovolili pouze jeden game 6:1. Znova tedy rozhodoval supertie-break. Naši kluci ho opět zvládli, i když těsněji 10:8.

 

Podařilo se zvítězit 7:2 a skórem se dotáhnout na dosud vedoucí Votice.

Zpět