Krvavá sobota 17.11. 2012

18.11.2012 08:00

Byla to obyčejná sobota, kdy si tradiční parta volejbalistů, v  podvečer výročí sametové revoluce, šla protáhnouta těla. Podání, příjem, smeč, blok, bagr, …. sprcha a pivko u stolu. Skvělá, stokrát prověřená a energii dobíjející klasika. A pak měli dva lidé nápad. Ten první, říkejme mu třeba, nezvyklá milá návštěva, že se v Sokolovně vůbec objevil … a ten druhý, těsně před půlnocí, kdy normální nesokolníci již chodí spát, vyhlásil fotbálek. Byl to boj, který by nám mohli závidět i čeští reprezentanti (mluvím o boji, nikoliv o kvalitě). A v jednom takovém rozhodném okamžiku, s vidinou jasného gólu, nám naše nezvyklá milá návštěva ukázala rybičku, přátelé, jaká se nosí v elitních turnajích beach volejbalu. Bohužel tahle nebyla do písku, ale na naši tvrdou sokolskou podlahu. Všechno zlé je k něčemu dobré, a tak jsme alespoň prověřili stav naší lékárničky a zopakovali si zdravovědu.

V den výročí boje za svobodu a demokracii jsme si odnášeli pocit příjemného večera, spousty  modřich, odřených loktů, roztrhlého obočí …. možná stejně jako Šimon Pánek před 23 lety. :-)

Nezvyklou milou návštěvu samozřejmě nezveřejníme; je to naše divoká karta na připravovaný nový letní kurt beach volejbalu. Berte to jako takový podzimní kvíz při příležitosti nové kroniky Sokola Jílové.

ošetřená návštěva

Zpět