Vánoční volejbalový turnaj 22.12.2012

01.02.2013 17:18

Rok se s rokem sešel a Marek Exner věnoval předvánoční volný čas přípravě už 6. ročníku vánočního volejbalového turnaje.

Tradiční poslední sobota před Štědrým dnem byla letos na týmy početně skoupější, nicméně loňský model, kdy se hrálo současně v budově Sokola a Základní školy, nechtělo příliš účastníků turnaje opakovat. Pro jednu sokolskou palubovku byl počet šesti týmů ideální a ostatní loňští účastníci, kteří nechali nákolenky tentokrát ve skříni, přišli podporovat a fandit.

Známé týmy ve složení: Sokol A, Sokol B, Sanatorium, Šufánci, Vlekaři, a Litovel bojovaly ve dvou skupinách a nutno dodat, že zápasy to byly povětšinou vyrovnané. O vítězství se pak ve finále poprali obhájci loňského titulu Vlekaři se Sanatoriem. Obhajoba se podařila a tak prvenství opět míří do Skiareálu Chotouň.

Konečné pořadí: 1. Vlekaři 2. Sanatorium 3. Sokol A 4. Šufánci 5. Sokol B 6. Litovel.

Ředitel „ptákovin“ Radek Šťastný zpestřil letos čas mezi zápasy tzv. „chmatací soutěží“. Evidentně nám taky věnoval hodně adventních hodin, protože přelepit 16 ks pětilitrových sklenic tak, aby byly neprůhledné, stojí spoustu času a lásky k bližním svým, tj. volejbalistům. Ve sklenicích se nalézaly rozličné předměty a úkolem bylo přirozeně uhádnout co největší počet, což Marek Exner, Robert Nauš a Evča Dupalová zvládli dokonce s překvapivým výsledkem 14. Po loňském skvělém vystoupení polárníka Vaška Sůry jsme se těšili na další zajímavou, vtipnou a motivující přednášku. Letos přijel povídat o svém boji s osudem a tisících ujetých kilometrech na handbiku Heřman Volf. Několik lidí nadšeně diskutovali, že bychom se snad mohli jeho nejbližší akce v létě 2013 zúčastnit za Sokol Jílové. O neuvěřitelných cestách a budoucích plánech je možno se dočíst na www.cestazasnem.cz.

Není žádným tajemstvím, že by si spousta volejbalistů tolik přála podepsat se na velmi zdařilou trofej od Jirky Vobeckého. Zatím se vánoční trofej pyšní podpisy „pouze“ družstva Vlekařů. Tak makejme a sehrávejme se, ať to mají Vlekaři v prosinci 2013 těžké.

 

Marek Exner nasadil vysokou laťku, co se atmosféry turnaje jako takového týká a ani letos z ní neslevil. Vzájemné souboje měli šťávu, hra v mezičase vtip a přednáška večer zase nepostrádala směs zábavy, údivu a uznání. Marku pokračuj, těšíme se na další ročník!

Zpět